2023. december 11., hétfő
Térkép kereső
Hírek
Események
< >
Dokumentumok
Támogatóink

Dokumentumok > Nyomtatványok > Nyomtatvány-kalauz

Nyomtatvány-kalauz


Nyomtatványok, okiratok, igazolványok
Gyakran jár úgy az ember, hogy el szeretne intézni valamilyen hivatalos ügyet, de nem tudja, hogyan is kezdjen hozzá, melyik hivatalba menjen, milyen iratokra és adatokra lesz szüksége. Ilyenkor szokott az történni, hogy bolyongunk a hivatalban az egyik ablaktól a másikig. Érdemes utánanézni, hogy mire is lesz szükség, és így kevesebb meglepetés érhet minket. Ehhez kíván ez az oldal egy kis segítséget nyújtani.
 A www.magyarorszag.hu oldalon rengeteg letölthető űrlapot, nyomtatványt és minta-adatlapot találhat, melyekben általában segítséget is talál a kitöltéshez.
Egy kis ízelítő a leghasznosabb dokumentumokból:


Igénylőlap az energiatámogatás megállapításához
"Igénylőlap és kitöltési útmutató a gázár- és távhőszolgáltatási támogatás kéréséhez."


Magánszemélyek adóigazolványához adatlap
"APEH-adatlap magánszemélyeknek az adóigazolvány egyedi kiadásához és az adateltérések rendezéséhez. Az elsőfokú illetékes állami adóhatósághoz nyújtandó be, két példányban."


TAJ-kártya igénylőlap
"Igénylőlap a Társadalombiztosítási Azonosító Jelet tartalmazó hatósági igazolvány kiadásához"


Lakcímbejelentő lap
"Lakcím, ideiglenes lakcím, külföldi letelepedés, ideiglenes külföldi tartózkodás, illetve tartózkodási hely bejelentésére szolgáló lakcímbejelentő lap. Csak az eredeti nyomtatvány használható fel!" - Csak minta.

Ingyenes Acrobat Reader letöltése

A dokumentumok gyakran pdf formátumban érhetők el, melyek megjelenítéséhez az ingyenes Adobe Acrobat Reader program letöltését ajánljuk.A Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal honlapján a következő okmányokról talál részletes információkat, az "okmány kiállítás" menüpont alatt:

- Úti okmányok
- Személyazonosító igazolvány
- Lakcímigazolvány
- Vezetői engedély
- Gépjárműokmányok
- Parkolási igazolvány
- Vállalkozói igazolvány
- Magyar igazolvány
- Hatósági erkölcsi bizonyítvány


Ezekről és még további iratokról, engedélyekről a www.magyarorszag.hu egy másik oldalán talál adatokat.Ha az adózással kapcsolatban van kérdése, akkor a www.apeh.hu-n valószínűleg választ talál rá.vissza a lap tetejére     vissza     archívum